Aktualności

Bank Polski 1929 z nową ekskluzywną cukiernią

19/12/2022

Perła gdyńskiej architektury

Inwestycja Bank Polski 1929, zrealizowana przez Modernę Holding, to kompleks składający się z dwóch budynków: odrestaurowanego pod nadzorem konserwatora gmachu dawnego banku oraz modernistycznego apartamentowca. Projekt łączy dwa style: od zachodu i południa klasycyzm, od wschodu współczesny modernizm. Realizacja ta zdobyła uznanie międzynarodowego jury konkursu European Property Awards. Parter budynku przeznaczony jest na lokale usługowe i to właśnie tutaj od grudnia mieszkańcy i odwiedzający Trójmiasto goście mogą korzystać z oferty nowej, butikowej cukierni, której specjalnością są naturalne wyroby cukiernicze, z których każdy jest małym dziełem cukierniczej sztuki.

Jak w paryskiej kawiarni

Marka KAISER niesie ze sobą akcenty inspirowane światem mody i designu, które są widoczne także we wnętrzach. Za wystrój gdyńskiego lokalu odpowiada trójmiejska pracownia projektowa Republika Architektury. Inspirujące wnętrza, zapierający dech w piersiach widok na tętniące życiem ulice Śródmieścia, dobry  dojazd oraz bliskość morza, to niewątpliwe atuty inwestycji Bank Polski 1929.

– Wyjątkowa lokalizacja zasługuje na wyjątkowych najemców. Cieszymy się, że Kaiser jest jednym z nich. Mieszkańcy Gdyni już od progu będą mogli poczuć się tu niczym w jednej, z paryskich kafejek.  Obecnie do wynajęcia w Banku Polskim 1929 pozostały jeszcze dwa lokale usługowe. Wierzymy, że wkrótce uda się nam tu stworzyć przestrzeń, która będzie sprzyjała spędzaniu wolnego czasu w historycznym centrum Gdyni – mówi Magdalena Malara-Świtońska – PR Manager Moderna Holding.

MicrosoftTeams-image (35)

– To niezwykle udane sąsiedztwo we wspaniałej, prestiżowej lokalizacji, która wpisuje się w charakter i misję KAISER Patisserie. Chcemy dostarczać naszym klientom produkty i usługi najwyższej jakości. Wierzymy, że nasze podejście do kreowania smaku w połączeniu ze stylową aranżacją lokalu sprawią, że nasza nowa lokalizacja stanie się stałym miejscem spotkań zarówno dla mieszkańców Trójmiasta, jak i turystów – podsumowuje Sławomir Gojdź – właściciel KAISER Patisserie.

– Nasza marka stała się rozpoznawalna daleko poza regionami, w których posiadamy lokale. Każdego dnia odbieramy wiadomości z prośbami pojawienia się w kolejnych miejscowościach, co jest dla nas bardzo miłe. Gdynia, to piąta po Berlinie, Gdańsku, Słupsku i Sopocie lokalizacja, w której powstał nowy lokal, a już w pierwszym kwartale 2023 roku planujemy kolejne – dodaje Radek Jaros – dyrektor marketingu i rozwoju KAISER Patisserie.

MicrosoftTeams-image (33)

Słodkie dzieła sztuki

Za desery we wszystkich cukierniach odpowiada zespół wykwalifikowanych cukierników, którzy kreują nowe smaki w pracowni produkcyjnej w Słupsku. Cukiernia słynie z wysokiej jakości, opartej na naturalnych produktach; cynamon jest sprowadzany z Zanzibaru, wanilia z Madagaskaru, a skórka pomarańczowa wprost z Korsyki. Oferta cukierni jest bogata i w dużej mierze ujednolicona dla wszystkich punktów. Jej specjalnością są: monodesery, makaroniki, praliny, torty, ciasta, wypieki, lody rzemieślnicze, kanapki oraz kawa. Dodatkowo, czas gościom urozmaica bogaty wybór starannie wyselekcjonowanych alkoholi. W styczniu właściciel marki planuje otwarcie swojego pierwszego lokalu w Warszawie. Tym razem w inwestycji Moderna Powiśle.

Powiązane wiadomości

Skontaktuj się w sprawie lokalu

Wymagane jest wypełnienie tego pola.

Wymagane jest wypełnienie tego pola.

Wymagane jest wypełnienie tego pola.

toggle Rozwiń Zwiń

Twoja wiadomość została wysłana. Dziękujemy!

Dziękujemy za wysłanie wiadomości
Wkrótce jeden z naszych doradców skontaktuje się z Państwem