Aktualności
19/12/2022
Inwestycja Bank Polski 1929, zrealizowana przez Modernę Holding, to kompleks składający się z dwóch budynków: odrestaurowanego pod nadzorem konserwatora gmachu dawnego banku oraz modernistycznego apartamentowca. Projekt łączy dwa style: od zachodu i południa klasycyzm, od wschodu współczesny modernizm. Realizacja ta zdobyła uznanie międzynarodowego jury konkursu European Property Awards. Parter budynku przeznaczony jest na lokale usługowe i to właśnie tutaj od grudnia mieszkańcy i odwiedzający Trójmiasto goście mogą korzystać z oferty nowej, butikowej cukierni, której specjalnością są naturalne wyroby cukiernicze, z których każdy jest małym dziełem cukierniczej sztuki.
Marka KAISER niesie ze sobą akcenty inspirowane światem mody i designu, które są widoczne także we wnętrzach. Za wystrój gdyńskiego lokalu odpowiada trójmiejska pracownia projektowa Republika Architektury. Inspirujące wnętrza, zapierający dech w piersiach widok na tętniące życiem ulice Śródmieścia, dobry dojazd oraz bliskość morza, to niewątpliwe atuty inwestycji Bank Polski 1929.
– Wyjątkowa lokalizacja zasługuje na wyjątkowych najemców. Cieszymy się, że Kaiser jest jednym z nich. Mieszkańcy Gdyni już od progu będą mogli poczuć się tu niczym w jednej, z paryskich kafejek. Obecnie do wynajęcia w Banku Polskim 1929 pozostały jeszcze dwa lokale usługowe. Wierzymy, że wkrótce uda się nam tu stworzyć przestrzeń, która będzie sprzyjała spędzaniu wolnego czasu w historycznym centrum Gdyni – mówi Magdalena Malara-Świtońska – PR Manager Moderna Holding.
– To niezwykle udane sąsiedztwo we wspaniałej, prestiżowej lokalizacji, która wpisuje się w charakter i misję KAISER Patisserie. Chcemy dostarczać naszym klientom produkty i usługi najwyższej jakości. Wierzymy, że nasze podejście do kreowania smaku w połączeniu ze stylową aranżacją lokalu sprawią, że nasza nowa lokalizacja stanie się stałym miejscem spotkań zarówno dla mieszkańców Trójmiasta, jak i turystów – podsumowuje Sławomir Gojdź – właściciel KAISER Patisserie.
– Nasza marka stała się rozpoznawalna daleko poza regionami, w których posiadamy lokale. Każdego dnia odbieramy wiadomości z prośbami pojawienia się w kolejnych miejscowościach, co jest dla nas bardzo miłe. Gdynia, to piąta po Berlinie, Gdańsku, Słupsku i Sopocie lokalizacja, w której powstał nowy lokal, a już w pierwszym kwartale 2023 roku planujemy kolejne – dodaje Radek Jaros – dyrektor marketingu i rozwoju KAISER Patisserie.
Za desery we wszystkich cukierniach odpowiada zespół wykwalifikowanych cukierników, którzy kreują nowe smaki w pracowni produkcyjnej w Słupsku. Cukiernia słynie z wysokiej jakości, opartej na naturalnych produktach; cynamon jest sprowadzany z Zanzibaru, wanilia z Madagaskaru, a skórka pomarańczowa wprost z Korsyki. Oferta cukierni jest bogata i w dużej mierze ujednolicona dla wszystkich punktów. Jej specjalnością są: monodesery, makaroniki, praliny, torty, ciasta, wypieki, lody rzemieślnicze, kanapki oraz kawa. Dodatkowo, czas gościom urozmaica bogaty wybór starannie wyselekcjonowanych alkoholi. W styczniu właściciel marki planuje otwarcie swojego pierwszego lokalu w Warszawie. Tym razem w inwestycji Moderna Powiśle.