Elfy Moderny uratowały Święta!

22/12/2021

Na co dzień tworzymy przestrzeń sprzyjającą spełnieniu wszystkich potrzeb człowieka. Tym razem udało nam się spełnić życzenia dzieci i zapewnić im uśmiechy w okresie Świąt.

Moderna Mamma Mia-48

Powołanej w 2015 r. Fundacji Mamma Mia przyświeca idea stworzenia świata, który wszystkie dzieci traktował będzie równo. Pomaga tym dzieciom, których rodzina biologiczna w jakiś sposób zawiodła i trafiły one do rodzin zastępczych, pogotowi opiekuńczych czy domów dziecka.

Moderna Mamma Mia-49

18 grudnia 2021 r. Fundacja zorganizowała spotkanie Świąteczne, podczas którego ponad 60 dzieci mogło oddać się przedświątecznym zabawom! Zorganizowane zajęcia plastyczne, wspólne malowanie twarzy, gry i zabawy rozgrzały do czerwoności serca wszystkich uczestników.

Oczywiście były też prezenty od Mikołaja! Maluchy przed spotkaniem zabrały się do pisania listów z wymarzonymi prezentami, które chciałyby otrzymać. Moderna Holding za sprawą dobrych relacji z Mikołajem, miała wgląd w te listy i pomogła mu skompletować wszystkie prezenty! Zadbaliśmy również, aby każdemu wystarczyło energii do zabawy i zapewniliśmy poczęstunek dla wszystkich uczestników spotkania.

Dziękujemy Fundacji Mamma Mia, że mogliśmy pomóc w ufundowaniu prezentów i zapraszamy do wspierania fundacji.

Moderna Mamma Mia-85

Moderna Mamma Mia-81