Aktualności
06/02/2023
W miniony weekend na warszawskim Powiślu, przy ulicy Zajęczej, została otwarta nowa cukiernia autorskiej sieci KAISER Patisserie.
Nowy lokal dołączył do grupy funkcjonujących już w Berlinie, Słupsku, Gdańsku, Gdyni i Sopocie, i jest drugim w kolejności, otwartym w inwestycji Moderny. Pierwszy, został otwarty pod koniec ubiegłego roku w zespole budynków Bank Polski 1929. Warszawska lokalizacja zasługuje na szczególną uwagę ze względu na jej umiejscowienie w nagrodzonej prestiżową nagrodą European Property Award inwestycji Moderna Powiśle przy ulicy Zajęczej. Budynek wznosi się w najmodniejszej części warszawskiego Śródmieścia, na granicy pomiędzy strefą oszałamiającej współczesnej architektury, skupionej przy Wybrzeżu Kościuszkowskim, a obszarem zwartej, miejskiej zabudowy, utkanej z wąskich ulic i proporcjonalnych budynków, w sąsiedztwie Bulwarów Wiślanych. Na kompleks składa się zrewitalizowany budynek i wkomponowana weń modernistyczna zabudowa. We wnętrzach nowej cukierni uwagę przykuwa wystrój lokalu zaprojektowany przez Sebastiana Jabłońskiego i Małgorzatę Leszkiewicz z Republiki Architektury.
– Od dawna planowaliśmy pojawienie się na stołecznym rynku cukierniczym i dziś te plany udało się nam zrealizować. Jesteśmy z tego powodu bardzo dumni i szczęśliwi, gdyż otwieramy kolejny ciekawy rozdział w naszej historii. Chcemy zaoferować zarówno warszawiakom, jak i turystom niecodzienne smaki, połączenie tradycji z nowoczesnością i najwyższą jakość produktów, które poznali już smakosze słodkich delicji zarówno w Polsce, jak i za granicą. Wszystkie nasze specjały tworzymy od podstaw sami opierając się na sprawdzonych i najlepszych produktach zarówno z Polski, jak i z całego świata na czele z Niemcami, Szwajcarią Kostaryką, Madagaskarem, a nawet Zanzibarem – mówi Sławomir Gojdź, założyciel marki . I dodaje: – Wybraliśmy warszawskie Powiśle, gdyż charakter tego miejsca doskonale oddaje wartości i charakter naszych cukierni, które są eleganckie i wyjątkowe.
Kaiser Pattiserie – niewielka, autorska sieć cukierni powstałych z myślą o amatorach słodkości i niecodziennych smaków. Obecnie, zlokalizowane w Trójmieście, Słupsku, Warszawie i Berlinie kawiarnie serwują torty i wypieki, które tworzone są według dawnych receptur w manufakturowy sposób.